Informatie over de Co Verhoogprijs
De internationale Vrijwilligersdag op 7 december is ook in Leiden een bijzondere dag.
Dan wordt de jaarlijkse Leidse Co Verhoogprijs uitgereikt.
Deze prijs is een symbolisch eerbetoon aan de Leidse vrijwilliger van het jaar.

Waarom deze prijs?
Behalve het eren van de vrijwilliger van het jaar en de genomineerden, moet de uitreiking een stimulans voor andere Leidenaren zijn om ook vrijwilligerswerk te gaan doen. Zelfstandig of door zich aan te sluiten bij een vereniging of een organisatie.

Wie kan de prijs winnen
Iedere individuele Leidse vrijwilliger, of een groep Leidse vrijwilligers, komt in aanmerking voor de Co Verhoogprijs. Kandidaten voor de prijs moeten worden voorgedragen door mensen, verenigingen of organisaties uit de Leidse samenleving.

Het voordragen van kandidaten
Met het voordrachtformulier op deze website kan een persoon, een vereniging of een organisatie worden voorgedragen. Een speciale jury maakt een keuze uit de aangedoden voordrachten.

Een beeldje voor de winnaar
De juryleden geven punten aan alle voordrachten. Aan de hand van het aantal punten worden tien kandidaten genomineerd en voor de prijsuitreiking uitgenodigd. De drie kandidaten met de hoogste score ontvangen een geldbedrag.
Uiteindelijk krijgt degene met de meeste jurypunten de echte Co Verhoogprijs: het bronzen beeldje van de Leidse kunstenaar Piet de Boer

Drie prijscategorie├źn
De Co Verhoogprijs wordt uitgereikt in drie categorie├źn:

1 Maatschappelijk/Sociaal
2 Cultuur, Educatie, Natuur en Milieu
3 Sport en Recreatie